MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Sabah

Latest News for State Sabah in "Politics"

Kit Siang terkejut dengan 'sejarah palsu' Salleh

Apa yang bermula sebagai perdebatan mengenai sama ada pembangkang dipimpin oleh "dua diktator" seperti yang didakwa oleh kerajaan kini mengheret kepada sejauh mana Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Salleh Said Keruak memahami sejarah dunia.

 

Lebih 3,000 ahli BN, PKR Sabah sertai Warisan

Seramai 3,650 ahli parti komponen Barisan Nasional (BN), PKR dan parti pembangkang di Sabah menyertai Parti Warisan Sabah (Warisan) Sabtu lalu, kata Junz Wong.

 

Jangan perlekeh parti Shafie Apdal

Tergugat atau tidak kedudukan Barisan Nasional (BN) di Sabah, bekas Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dijangka akan melancarkan parti pimpinannya awal Oktober depan di Kota Kinabalu.

 

UMNO Semporna gagal adakan mensyuarat kerana tidak cukup korum

Walaupun Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bugaya, Datuk Ramlee Marahaban memberitahu UMNO Bahagian Semporna masih utuh dan berfungsi seperti biasa, mesyuarat bahagian tersebut gagal dilaksanakan ekoran tidak memenuhi syarat.

 

300 ketua cawangan Umno Semporna keluar parti

Naib Ketua Umno Bahagian Semporna Datuk Dr Jaujan Sambakong hari ini mengumumkan keluar parti.

 

Bung Moktar cabar Syed Saddiq bertanding PRU14

Pendebat Terbaik Asia, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dicabar supaya bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) jika merasakan dirinya remaja hebat.

 

Feri karam: Kenapa boleh bergerak waktu perintah berkurung Esscom?

Sebuah feri milik swasta, MB Juhairi, yang membawa 158 penumpang dan kru feri karam selepas terlanggar sebuah tongkang di kawasan satu kilometer dari pesisir pantai Semporna kira-kira pukul 8.30 malam tadi.

 

Ahli politik Sabah dan Sarawak bimbang seminar anti Kristian UiTM

Pemimpin politik Sabah dan Sarawak yang beragama Kristian bimbang bagaimana sebuah institusi pengajian tinggi kerajaan boleh dibenarkan mengadakan seminar anti Kristian walaupun kemarahan orang ramai terhadap seminar sama tahun lepas masih belum reda.

 

Shafie beri amaran Najib makin hilang sokongan di Sabah

Barisan Nasional (BN) berdepan kesukaran mengekalkan Sabah sebagai deposit tetap kepada parti pemerintah itu kerana pengundi negeri Borneo itu sudah hilang keyakinan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, kata Naib Presiden Umno Datuk Seri Shafie Apdal.

 

Kemiskinan: Negeri ‘fixed deposit’ BN 20%, Kelantan cuma 4%

Walaupun Sabah merupakan sebuah negeri kaya dan dianggap sebagai negeri ‘fixed deposit’ bagi Barisan Nasional (BN) tetapi mempunyai peratusan kemiskinan yang tinggi, kata Pengerusi KEADILAN Sabah, Datuk Seri Lajim Ukin.